Nieuws/Buitenland
1270604
Buitenland

Lavrov verdedigt aanval Aleppo

Lavrov.

Lavrov.

Moskou - De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft vrijdag de luchtaanvallen op Aleppo tegenover zijn Amerikaanse collega John Kerry verdedigd.

Lavrov.

Lavrov.

De bombardementen kunnen niet worden gestaakt, zoals Kerry eist, omdat de rebellen nog altijd samen optrekken met het terroristische Nusra-Front, zei Lavrov.

De beide ministers slaan elkaar al dagen met beschuldigingen om de oren, maar gingen vrijdag voor het eerst weer in gesprek. Kerry herhaalde daarin dat de inwoners van Oost-Aleppo zo in het nauw zitten dat het hevige offensief van Syrische regeringstroepen, met steun van Rusland, onmiddellijk moet stoppen. Hij dreigde eerder deze week de samenwerking en het overleg met Rusland af te breken als dat niet zou gebeuren.

De Verenigde Staten zinkt de moed inmiddels in de schoenen, liet het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken na afloop van het telefoontje tussen Lavrov en Kerry weten. De VS breken het overleg echter nog niet af, ook al zijn de beide ministers ook vrijdag niets opgeschoten. Het diplomatieke proces ,,ligt aan de beademing, maar is nog niet dood”, aldus het ministerie.