Nieuws/Binnenland
1270624
Binnenland

Vrachtwagen rijdt in op file

Dode bij ongeluk Joure

JOURE - UPDATE 18.10 uur - Bij een zwaar ongeval op de A7 tussen Sneek en Joure is vrijdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Bij het knooppunt Joure reed een vrachtwagen in op een file. Het slachtoffer zat alleen in een auto die onder de vrachtwagen terechtkwam en in brand vloog. Ook in de vrachtwagen brak vervolgens brand uit.

Een zwangere vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Andere betrokkenen worden opgevangen in een hotel in de buurt.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na het ongeval ontstond een verkeerschaos.

Een vrachtwagen en een auto vlogen in brand en een andere vrachtwagen kantelde op het wegdek. Bij het ongeluk waren enkele auto's betrokken. De A7 tussen Heerenveen en de Afsluitdijk is in beide richtingen afgesloten. Het verkeer kan volgens de ANWB het best omrijden via Leeuwarden (N31, A32).

,,De A7 blijft richting Heerenveen nog tot diep in de avond dicht'', meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). ,,Het politieonderzoek en het bergen van de voertuigen zullen veel tijd in beslag nemen.'' Rond 17.15 uur stond bij knooppunt Joure 11 kilometer file. Brand op a7 ter hoogte joure @vid pic.twitter.com/WUtlAw6mzS— Cornelis Brouwer (@robbesand) 30 september 2016