Nieuws/Buitenland
1270629
Buitenland

Nederlander getroffen door treinramp VS

Fabiola Bittar de Kroon

Fabiola Bittar de Kroon

New York - De treinramp op het Amerikaanse station Hoboken is een tragedie voor de Nederlander Daan de Kroon. De manager voor jenever- en likeurbedrijf Bols in de VS verloor zijn vrouw Fabiola die in de ochtendspits op het perron stond te wachten.

Fabiola Bittar de Kroon

Fabiola Bittar de Kroon

De 34-jarige Braziliaanse, met wie De Kroon in 2009 trouwde, is zeer waarschijnlijk getroffen door het puin dat naar beneden kwam van het dak toen de trein het station ramde. Ze was het enige dodelijke slachtoffer, bijna honderd mensen raakten gewond. Sommige zijn er slecht aan toe.

De vrouw was op weg naar de stad om appartementen in de metropool te bekijken, meldde haar moeder aan The New York Post. Het internationale stel wide de woning in New Jersey verruilen voor een appartement in de stad om dichter bij werk te wonen en omdat daar betere scholen zouden zijn voor hun dochtertje Julia die tijdens het ongeluk op de crèche zat.

De 39-jarige De Kroon is familie van brouwerij De Kroon, een bierbrouwer uit het Brabantse Oirschot dat in 1627 werd opgericht en overgenomen door Bavaria. Voor hij manager voor Bols in de VS werd, was hij directeur voor drankenmerk Diageo (dat onder meer Johnnie Walker verkoopt) in Paraguay. Daarna verhuisde het stel naar de VS.

Tragedie

Zijn vrouw, Fabiola Bittar de Kroon, was juriste, gespecialiseerd in ondernemersrecht en kwam uit het Braziliaanse Santos. De Kroon was voor zaken op reis in de VS toen het ongeluk plaatsvond.

Een woordvoerder van Bols meldt dat het bedrijf aangeslagen is. ,,Het is een tragedie. We leven enorm mee met de familie. En bieden alle mogelijke steun’’, aldus de zegsvrouw op het hoofdkantoor in Amsterdam.

De treincrash op het altijd zeer drukke forenzenstation naar New York wordt onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten. Zo wordt onder andere de machinist verhoord en wordt er gekeken naar de conditie van het spoor en de trein zelf. De trein zou met veel te hoge snelheid op het perron aangekomen zijn.