Nieuws/Buitenland
1270685
Buitenland

Abdeslam overladen met brieven

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam

Terreurverdachte Salah Abdeslam, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs waar 130 doden bij vielen, wordt overladen met brieven in de gevangenis. „Ik wil de man leren kennen die je echt bent”, schrijft onder andere de 24-jarige Jenny uit Duitsland.

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam

Dat meldt De Limburger. ,,Het maakt me niet uit wat anderen denken. Ik heb mijn eigen mening en ik geloof dat ik het juiste doe,” schrijft Jenny in haar brief aan Abdeslam. ,,Ik wil er gewoon voor je zijn en je gedachten verzetten van de stress waar je nu doorheen gaat. Het maakt me niet uit wat anderen denken. Ik heb mijn eigen mening en ik geloof dat ik het jusite doe. Weet dat er een vrouw is die je wil helpen en je wil steunen. Geef nooit op”, zo sluit ze haar brief af.

Het is een bekend fenomeen: vrouwen die veroordeelden en moordverdachten brieven schrijven. Een andere brievenschrijfster, Loreen, ook afkomstig uit Duitsland, schrijft: ,,Zelfs al hou ik niet van wat je hebt gedaan, er zijn altijd onschuldigen op het verkeerde moment op de verkeerde plek, maar ik voelde nog steeds de noodzaak om je te schrijven. (…) Ik kijk in je ogen en ik denk dat je alleen gebruikt ben.” Ze sluit haar brief af met ’veel liefde’ en een foto van haar paspoort.

Abdeslam krijgt ook ander soort post, onder andere van een gepensioneerde man die zichzelf als gedupeerde ziet van de aanslagen in Brussel. Hij was fysiek geen slachtoffer van de aanslagen, maar heeft er wel ’ongemak’ van ondervonden. Hij stuurt Abdeslam een rekening van 97,05 euro, inclusief bonnetje. ,,Als gepensioneerde telt elke euro.”