Nieuws
1270690
Nieuws

VROUW Magazine

Freek Vonk: 'Al van kinds af aan ben ik druk!'

Hij reist de hele wereld over voor onderzoek en zijn tv-programma’s, heeft nu ook zijn eigen magazine en wildenthousiaste fans. Maar ondanks zijn succes staat de bekendste bioloog van Nederland, Freek Vonk (33), met beide benen op de grond.

Je komt zo enthousiast en energiek over, ben jij nooit moe of chagrijnig?

"Al van kinds af aan ben ik druk. En ik ben nooit chagrijnig of negatief, ben echt een positivo. Tuurlijk heb ik ook weleens een slechte dag waarop ik wat neerslachtig ben, maar over het algemeen zit die energie in mij. En hoe je het ook wilt noemen, ik vind het fijn."Het is ADHD, bedoel je?

"Natuurlijk, dat is weleens gediagnostiseerd. Maar dat zegt me zo weinig. Je hebt het in allerlei vormen, de een heeft er meer last van dan de ander. Vroeger had ik moeite om me te concentreren, nu ben ik rustiger en vind ik deze intense manier van leven juist heerlijk. Ik ga wel vroeg naar bed… Rond negen uur lig ik erin, dan kijk ik nog een uurtje tv en ga ik slapen. Maar om zes, zeven uur gaan ‘ting!’ mijn ogen open, spring ik uit bed, zet ik de computer aan en ga ik werken, werken, werken... Ik ben een onwijs ochtendmens, net als mijn moeder."Lees verder op VROUW.nl: 'In de jungle eet ik vissen die ik zelf heb gevangen'