Nieuws
1270703
Nieuws

In het nieuws

Katherine: ‘Denk goed na over sterilisatie voordat het te laat is…'

Het zal je maar overkomen: je bent bevallen van je derde kindje en je gezinnetje voelt compleet, waarna je je besluit te laten steriliseren. Dan overlijdt het baby'tje kort na de bevalling en breekt je hart in duizend stukken en voelt alles incompleet. Het is het verhaal van de 27-jarige Australische Katherine Lawson. Katherine drukt ouders nu op het hart heel voorzichtig om te gaan met sterilisatie.

Katherine kreeg eerst twee zoontjes. Begin februari van dit jaar beviel ze van haar derde kindje, dat het gezin compleet maakte: een meisje, Imogen. Ze kwam via een keizersnee ter wereld en terwijl ze nog op de operatietafel lag en haar dochtertje hoorde huilen, werd Katherine meegenomen voor een tweede operatie: sterilisatie. Niet wetende dat het met Imogen helemaal niet goed ging.

"Haar gehuil klonk prachtig", vertelt Katherine aan de Daily Mail. Vergeleken met haar twee zoontjes, klonk het toch weer heel anders. Met een gerust hart werd Imogen aan haar man Ben gegeven, die wat foto’s van haar nam. Niet lang daarna werd Imogen weer aan de artsen gegeven, die nog wat testjes met haar deden.

Geen zorgen

"Ze waren best lang met haar bezig, maar toen we vroegen of het allemaal goed ging, werden we gerustgesteld. Ze had misschien nog wat vocht in haar longen, niets om ons zorgen over te maken."

Katherine werd gesteriliseerd en daarna naar de uitslaapruimte gebracht. "Tegen die tijd hadden we nog steeds niets over Imogen gehoord. Ben ging naar boven om navraag te doen bij de artsen. Ineens werd het duidelijk hoe slecht de situatie ervoor stond."

Stervende

"Imogen was geïntubeerd. Haar longetjes waren dubbelgeklapt en ze moest zo snel mogelijk naar een ander ziekenhuis toe. Ze werd in een soort couveuse naar beneden gereden, waar ik haar voor het eerst zag. Daarvoor had ik haar alleen nog maar gehoord. Veel tijd had ik niet met haar, want ze was stervende." Om verder te lezen, klik dan hier!