Nieuws/Binnenland
1270705
Binnenland

Vader gekidnapte peuter is succesvol zakenman

Insiya Hemani en vader Shehzad Hemani

Insiya Hemani en vader Shehzad Hemani

AMSTERDAM - Donderdag werd Nederland opgeschrikt door de brute ontvoering op de peuter Insiya Hemani van 2,5 jaar. Ze is nog steeds niet terecht. Ondanks zijn afwezigheid, trekt de politie de conclusie dat vader Shehzad Hemani (37) achter de kidnap zat. De man uit India zou een succesvol zakenman zijn, meldt Het Parool.

Insiya Hemani en vader Shehzad Hemani

Insiya Hemani en vader Shehzad Hemani

Over de precieze beweegredenen van de vader, wordt nog in het donker getast. De kans is aannemelijk dat hij met het meisje naar het buitenland wilde vluchten. De ouders van Insiya zouden verwikkeld zijn in een gevecht om de voogdij van het meisje.

In de Indiase stad Mumbai is Hemani een succesvol zakenman, die afstudeerde aan de Mumbai University. Daarna volgde hij een MBA, waarna hij bij een constructiebedrijf in Abu Dhabi ging werken. Hemani werd op 26-jarige leeftijd directeur bij staalbedrijf Conros, waar hij nog steeds directeur is.

Het bedrijf maakt stalen pijpen en buizen voor de Indiase constructiemarkt en voor de export. Conros is eigenaar van een ijzerertsmijn net buiten Mumbai, waar jaarlijks zo'n 225,000 ton ijzer wordt gedolven. Het bedrijf van Hemani is tegenwoordig ook internationaal actief. Of Hemani ook in Amsterdam heeft gewoond of gewerkt, is niet bekend. Het is niet zeker dat Insiya inmiddels al in het buitenland is.