Nieuws
1270727
Nieuws

'Nieuwe Top Gear toch te zien in Nederland'

Nederlandse Top Gear-fans kunnen waarschijnlijk toch legaal het nieuwe televisieprogramma van het trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond zien.

Amazon Prime, de videodienst die de exclusieve rechten heeft van hun nieuwe programma The Grand Tour, zou namelijk binnenkort naar Nederland komen. Dat zal RTL-directeur Bert Habets volgens nu.nl vanavond in NTR College Tour onthullen.

Volgens Habets is Amazon nu al Nederlandse rechten aan het inkopen. Het zou hier de concurrentie aangaan met andere videodiensten als Netflix en Videoland. Amazon Prime is in Europa momenteel enkel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Duitsland.

Goed nieuws

De komst naar Nederland is goed nieuws voor Nederlandse fans van het autoprogramma. Eerder leek het erop dat zij veroordeeld zouden zijn tot illegale bronnen of een omslachtige route met een Britse creditcard.

The Grand Tour ontstond nadat de BBC Top Gear-presentator Jeremy Clarkson op straat zette. Zijn twee medepresentatoren verklaarden zich solidair. De eerste aflevering van het nieuwe programma zal op 16 november beschikbaar worden.