Nieuws
1270729
Nieuws

Lezerscolumn

'Ik zag alle hoeken van de kamer en vreesde dat hij me zou vermoorden'

Jarenlang in angst leven en achterom kijken, omdat je gestalkt wordt door je ex. Voor deze lezeres is het geen nachtmerrie, maar de realiteit. Anoniem doet zij haar verhaal in een lezerscolumn.

Ik heb heel lang gewacht om hiermee naar buiten te treden. Want ergens diep vanbinnen, zelfs na ruim 15 jaar, is er de angst dat het weer opnieuw begint. De dreiging. Het stalken. De nachtmerries. Toch kies ik er nu voor het op te schrijven. Want ik ben niet de enige vrouw die dit heeft meegemaakt. Misschien zit jij er zelfs nog middenin. Laat dit verhaal je dan inspireren de angst te vervangen voor moed.

Ongeloof

Natuurlijk wist ik al jaren dat het niet goed zat. Mijn stemmetje vertelde me meermalen dat hij niet goed voor me was. Ik bedacht echt wel dat zijn explosieve karakter niet normaal en buitensporig was. De downs waren diep, maar de ups waren ook hoog. Een destructieve relatie, zo zou ik het nu omschrijven.

Hij had de gave me kleiner dan klein te maken. Maar laten we eerlijk zijn, ik liet het ook toe. Er kwam een moment dat zijn boosheid op alles en iedereen zich tegen mij keerde. Zijn buien werden talrijker, mede dankzij excessief alcoholgebruik. Toen was daar die avond. Ik had het lef hem te bellen terwijl hij dronken achter het stuur zat. Terwijl we aan de telefoon spraken, kreeg hij een aanrijding. 

Lees verder op VROUW.nl : 'Ondanks zijn zelfmoorddreiging hield ik stand. Mijn eigenwaarde was terug en mijn gevoel van vrijheid wilde ik nooit meer kwijt'