Nieuws
1270735
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Catalina ontdekte op latere leeftijd dat ze een tweelingzus had

Vandaag op Nationale broer en zus-dag willen we opnieuw het bijzondere verhaal van de geadopteerde Catalina Schaart (32) met je delen. Zij ging op zoek naar haar biologische familie in Zuid-Amerika en deed daar een schokkende ontdekking: ze had een tweelingzus!

"Ik had de hereniging met mijn tweelingzus echt niet willen missen, maar het heeft mijn leven niet gemakkelijker gemaakt. Iedere keer als we weer afscheid nemen, laait de boosheid op. Het was niet onze keuze om zo ver bij elkaar vandaan te wonen! De gedachte hoe het zou zijn geweest als we samen waren opgegroeid, blijft door mijn hoofd spoken. Dan had onze band nóg sterker kunnen zijn…"

"Ik was 9 maanden toen mijn ouders mij ophaalden uit een kindertehuis in Colombia. Ze zijn altijd heel open geweest: 'Je komt niet uit mama’s buik.' Regelmatig riepen ze dat we nog eens met z’n allen naar Colombia zouden gaan; ook mijn drie jaar oudere broer kwam daarvandaan.

Biologische familie

"En het jaar voor ons middelbare schoolexamen was het ineens zover. Ik vond het spannend, maar kon me er tegelijkertijd niks bij voorstellen. Als 15-jarige was ik vooral bezig met vriendinnen, vriendjes en school. Niet met mijn biologische familie waarmee nooit contact was geweest."

"Tot we een telefoontje kregen van de adoptie-organisatie: mijn moeder was gevonden. Mijn vader was een 'passant' geweest en uit beeld, maar ik bleek een volle zus van een jaar ouder te hebben, twee halfzussen en een halfbroertje. En ze wilden mij ontmoeten. Ik was blij, maar het kwam opeens ook heel dichtbij."

Lees verder op VROUW: "Later hoorde ik dat de tolk in het Spaans had geroepen 'Jullie lijken wel een tweeling!'"