Nieuws/Binnenland

Fataal ongeval met spookrijder: Pool (26) rijdt Tilburgse (22) dood

Door Onze correspondent

Door het ongeluk ontstond een grote ravage op de A73.

Door het ongeluk ontstond een grote ravage op de A73.

Nick Rompelberg

ROERMOND - Een 22-jarige vrouw uit Tilburg is zondagavond laat om het leven gekomen na een botsing met een spookrijder op de A73. De 26-jarige man uit Polen reed in de verkeerde richting de Roertunnel in en botste frontaal op de auto van de vrouw. De Pool overleefde het ongeval eveneens niet.

Door het ongeluk ontstond een grote ravage op de A73.

Door het ongeluk ontstond een grote ravage op de A73.

Nick Rompelberg

Door het ongeluk ontstond een grote ravage op de A73. De weg was in beide richtingen afgesloten omdat door de botsing op de rijbaan richting Maasbracht ook brokstukken van de betrokken voertuigen terechtkwamen op de rijbaan richting Nijmegen.

Rond 04.15 uur werd de weg na onderzoek van de politie en bergingswerkzaamheden weer vrijgegeven.

’Kon maar net ontwijken’

Hoeveel kilometer de Poolse man tegen het verkeer in reed is onduidelijk. Limburger Maurice Steins schrijft op Facebook dat hij de man zondagavond op de snelweg ’maar net kon ontwijken’.

Volgens Steins reed de 26-jarige bestuurder met zeer hoge snelheid, knipperend met groot licht op hem af. „Hierdoor ben ik noodgedwongen de vluchtstrook op moeten rijden. Vervolgens natuurlijk met het hart in mijn keel en heftig geschrokken meteen 112 gebeld”, laat hij op het sociale medium weten.

’Geen gewone spookrijder’

Brunssummer Steins vervolgt: „Ik ben niet echt heel erg gelovig, maar volgens mij heb ik een hele grote engel (wat zeg ik, een vliegtuig engel ) zondagavond op mijn schouder gehad... Één ding weet ik zeker , dit was echt geen ’gewone spookrijder’, want je gaat niet op auto’s inrijden met hoge snelheid en knipperen met je grootlicht...”

Over de toedracht is op dit moment nog niets bekend. De politie hoort getuigen om meer duidelijkheid te krijgen.

Lees meer over