Nieuws/Binnenland
1270761
Binnenland

Arrestaties voor bedreiging na Turkse couppoging

ROTTERDAM - In het onderzoek naar bedreigingen na de Turkse couppoging heeft de politie twee verdachten aangehouden. De verdachten kwamen uit Rotterdam en Utrecht.

Dinsdag werd een 31-jarige Rotterdammer opgepakt voor opruiing en belediging, vooral via social media. De telefoon van de man is in beslag genomen. Na verhoor mocht de man gaan. Woensdag is een 44-jarige Utrechter aangehouden, die wordt verdacht van bedreiging op social media. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Net als de Rotterdammer mocht ook deze verdachte na verhoor gaan.

Een speciaal politieteam in Rotterdam onderzoekt alle aangiften en meldingen die zijn gedaan na de couppoging in Turkije in juli. Begin september werd door dit team twee Rotterdammers aangehouden op verdenking van opruiing, belediging, vernieling, bedreiging en haatzaaien. Zij mochten onder voorwaarden gaan door de rechter commissaris. Het onderzoek van het speciale politieteam loopt nog, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.