Nieuws/Buitenland
1270795
Buitenland

Duits bedrijf staakt tegen uitzetting collega

WINHÖRING - Werknemers van een bouwbedrijf in Beieren hebben vrijdag het werk neergelegd om te protesteren tegen de uitzetting van een Afghaanse collega.

Tavus Qurban kwam in 2010 naar de Bondsrepubliek en werkt sinds 2012 bij Strasser Bau. Tot schrik van Qurban en zijn collega's is zijn asielaanvraag uiteindelijk afgewezen en is hij met ingang van zaterdag (1 oktober) niet langer welkom in Duitsland. Hij heeft dus ook geen werkvergunning meer en moet het land verlaten.

Niet alleen de directe collega's van Qurban, maar ook de bedrijfsleiding is geschokt. Die heeft laten weten het uitzettingsbesluit onbegrijpelijk te vinden.,,Onze collega Qurban is in het bedrijf geïntegreerd, is betrokken, ijverig en hij heeft goed Duits geleerd. Hij betaalt zijn eigen huurwoning en belastingen en sociale premies, zoals elke werkende Duitse burger. Dat zijn verblijfsvergunning niet wordt verlengd is onbegrijpelijk'', aldus Strasser Bau. Alle medewerkers hebben vrijdag van van 10 tot 12 uur het werk neergelegd.