Nieuws/Binnenland
1270910
Binnenland

Vraagtekens bij rol Peter R.

Onderzoek naar zelfmoord met wapen agent

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie in Rotterdam doet onderzoek naar de zelfdoding van een vrouw uit Groede begin augustus en de rol van een agent daarbij. Zijn wapen is gebruikt en nabestaanden betwisten dat er sprake was van suïcide.

Dat heeft het OM Rotterdam bevestigd aan De Telegraaf. Een onderzoeksteam van de politie onderzoekt niet alleen hoe het mogelijk was dat de Zeeuwse bij het wapen kon komen, maar ook of er wel echt sprake was van zelfdoding. Het Team Grootschalige Opsporing, dat doorgaans op moordzaken wordt gezet, draagt de naam ’Zebra’.

„Het is belangrijk dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan. Daarom doet niet Zeeland/West-Brabant dat, maar wij”, aldus Rubinia Tjon-A-Sam van het OM Rotterdam. De affaire heeft geleid tot grote ontsteltenis binnen de Zeeuwse politie.

Voor familie en kennissen van Margreet Risseeuw (41) uit Groede kwam haar dood als een volslagen verrassing. Zelfdoding? Dat kon simpelweg niet waar zijn. Ze verdiepten zich in de omstandigheden rond haar dood en de vriend van Margreet, Peter R.

Lees meer: Familie Margreet: suïcide in scène gezet