Nieuws/Binnenland
1271071665
Binnenland

Premium

Het beste van De Telegraaf

Boek over De Swaen en chef-kok

Papieren monument voor Brabantse keukenkeizer: ’Cas Spijkers was fenomeen’

Cas Spijkers (midden) in de Kersentuin in 2006, omringd door Henk Savelberg, Paul Fagel, Aad Ouborg en Jonnie Boer.

Cas Spijkers (midden) in de Kersentuin in 2006, omringd door Henk Savelberg, Paul Fagel, Aad Ouborg en Jonnie Boer.

Chef-kok Jonnie Boer moest als student aan de Culinaire Vakschool een half jaar wachten op een stageplek in de keuken van de goedlachse Bourgondiër Cas Spijkers – want iedereen wilde daar het beroep leren – en zei later: ’Hij had met zijn eetpaleis als eerste Nederlander drie Michelin-sterren moeten krijgen’. Patron-cuisinier Sergio Herman bleef als leergierige jongere zeven maanden onbetaald werken in het Oisterwijkse heilige der heiligen van die bescheiden Brabantse keukenkeizer en zei later: ’Het heeft me geld gekost, maar dat was ’t waard’.

Cas Spijkers (midden) in de Kersentuin in 2006, omringd door Henk Savelberg, Paul Fagel, Aad Ouborg en Jonnie Boer.

Cas Spijkers (midden) in de Kersentuin in 2006, omringd door Henk Savelberg, Paul Fagel, Aad Ouborg en Jonnie Boer.

HET BESTE VAN DE TELEGRAAF