Nieuws/Binnenland
1271550
Binnenland

Doodrijder heeft rijbewijs inmiddels terug

Groot onderzoek naar dood Fleur

Loosdrecht - Meer duidelijkheid. Dat is de reden dat de politie met gierende banden de dijkrace in Loosdrecht nabootst waarbij de 19-jarige Fleur Balkestein uit Hilversum een half jaar geleden om het leven kwam.

Zestig agenten sloten een deel van de Nieuw-Loosdrechtsedijk dinsdagavond hermetisch af voor de reconstructie van het noodlottige ongeval op 16 maart. Omwonenden komen er niet meer in of uit. Op elke uitrit is een agent geposteerd. Alles om de veiligheid te garanderen.

Reden van het grootschalige onderzoek is een spelletje met een tragische eind. Vader Walter van W. (54) en zijn zoon rijden op die avond in maart met enorme snelheden over de Nieuw-Loosdrechtsedijk richting buurtschap De Boomhoek. Na een bezoek aan café Moeke in Hollandsche Rading doen ze een wedstrijdje om te zien wie het eerste thuis is. Pa in zijn Porsche 911. De zoon met zijn Mini Cooper.

Rond kwart voor tien eindigt de race met een enorme klap. In haar Toyota Aygo verlaat kapster Fleur juist op dat moment caravanpark Van de Wetering. De Porsche kan niet uitwijken en ramt de auto vol in de flank. Het meisje heeft geen schijn van kans en overlijdt enige tijd later. Van W. blijkt te veel gedronken te hebben en wordt aangehouden. Vader en zoon worden verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop. Ze waren dinsdag overigens niet aanwezig. Nabestaanden van Fleur naar verluidt wel.

Experts van het NFI en de politie hopen tot in detail vast te stellen wat er die bewuste avond gebeurd is. „Daarvoor is het nodig om met dezelfde auto’s, onder dezelfde omstandigheden met verschillende hoge snelheden wordt gereden. Deze opnamen worden vervolgens vergeleken met de beelden van de noodlottige avond”, aldus de politie.

Rijbewijs

Saillant detail: verdachte Van W. uit Loosdrecht heeft zijn destijds ingevorderde rijbewijs inmiddels weer terug. Dat kon maximaal voor een half jaar worden ingenomen. Het ligt in de verwachting dat tijdens de rechtszaak een langdurige rijontzegging zal worden gevorderd.

Met de reconstructie is het onderzoek van justitie afgerond. De rechtszaak dient naar verwachting volgend jaar.