Nieuws/Opmerkelijk
1271557
Opmerkelijk

Politie brengt rouwende broer 160 kilometer

TROY - Nadat hij hoorde dat zijn zus was omgekomen bij een auto-ongeluk, wilde Amerikaan Mark Ross zo snel mogelijk bij zijn moeder zijn. Een kennis wilde hem wel brengen met de auto en hij ging snel op weg.

De twee snelden midden in de nacht met grote snelheid door de staat Ohio toen ze ineens blauwe zwaailichten achter zich zagen. Slecht nieuws, zeker aangezien Ross gezocht werd vanwege een klein vergrijp, zo schrijft hij zelf op Facebook.

Toen de agent de bestuurder controleerde bleek dat die ook gezocht werd en bovendien geen geldig rijbewijs had. Hij werd gearresteerd en de auto werd afgesleept, waarna Ross zonder vervoer achterbleef.

Toen een andere agent arriveerde brak Ross in tranen uit. Agent David Robison was zo aangedaan door het verhaal van de man dat hij aanbood om hem de rest van de weg te brengen. Een rit van meer dan 160 kilometer.

„Iedereen weet dat ik agenten niet mag, maar ik ben oprecht dankbaar voor deze man. Hij gaf me hoop,” aldus Ross.

Robison hield zijn woord en bracht Ross naar zijn nicht in Detroit. „Het was echt overweldigend,” vertelt Ross tegen Inside Edition. De agent heeft zelfs beloofd om bij de begrafenis te zijn.