Nieuws/Binnenland
1271564
Binnenland

VVD en PvdA: stappen tegen taxironselaars

DEN HAAG - De regeringspartijen VVD en PvdA eisen stappen tegen de taxironselaars op luchthaven Schiphol. Die veroorzaken overlast, lichten passagiers op en zijn vaak agressief, klagen Kamerleden Betty de Boer (VVD) en Duco Hoogland (PvdA).

Zij willen dat verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma met de gemeente Haarlemmermeer gaat praten om ervoor te zorgen dat de regels worden gewijzigd. De twee Kamerleden vragen zich af of de huidige plaatselijke regelgeving (de zogenoemde APV) niet te veel ruimte laat, zodat taxironselaars hun gang kunnen gaan.

Daarnaast moet Dijksma in gesprek met de sector, de gemeente, de beveiliging van Schiphol en particuliere beveiligers om de samenwerking te verbeteren. Verder vragen De Boer en Hoogland in een brief aan de bewindsvrouw welke wijziging van de wet zij overweegt om het probleem aan te pakken.

Dijksma sprak onlangs over maffiapraktijken die moeten worden uitgebannen. Ze benadrukte dat er beter moet worden gehandhaafd. Nu wijzen instanties naar elkaar. Mocht het nodig zijn de wet over pensonenvervoer uit 2000 aan te passen om een einde te maken aan de misstanden, is ze daartoe bereid.