Nieuws/Binnenland
1271567
Binnenland

School Zoetermeer met bloedbad bedreigd

Politie bij het Stedelijk College in Zoetermeer.

Politie bij het Stedelijk College in Zoetermeer.

Zoetermeer - De politie heeft een 14-jarige scholier uit Zoetermeer met zijn ouders op het bureau zitten om daar te praten over een online dreigement van een schietpartij op het Stedelijk College in Zoetermeer.

Politie bij het Stedelijk College in Zoetermeer.

Politie bij het Stedelijk College in Zoetermeer.

Het is niet duidelijk of de jongen zelf verantwoordelijk is voor het bericht dat vanochtend op het anonieme forum 4Chan verscheen. De politie houdt uitdrukkelijk de mogelijkheid open dat deze tiener van niets weet en dat het gaat om een zieke grappenmaker

De schrijver van het bericht schreef vanochtend op 4Chan dat hij morgen naar zijn school zal gaan met zijn Glock17 om daar af te rekenen met de pesters uit klas 2MK en zo door 'hun armen, benen en uiteindelijk hoofd te schieten terwijl ze om genade smeken'.

Deze zeven jongens,die hij bij naam noemt, zouden hem aan het huilen hebben gemaakt toen ze zijn telefoon afpakten en porno met zijn naam erop hebben verspreid. Maar hij twijfelt nog of hij voor een schietpartij op school ‘kiest’ of toch een meisje uit zijn klas zal kidnappen en martelen of alleen de jongens van het ‘dodenlijstje’ zal afgaan.

Het bericht roept wel vragen op. Bij de post staat een foto van een blond kind, volgens de schrijver een foto van hemzelf van vier jaar geleden. Wel is de informatie heel specifiek en gedetailleerd.

Zowel de politie als de school stelt de dreiging zeer serieus te nemen.