Nieuws/Buitenland
1271607
Buitenland

Toestand mishandelde scholier (12) nog kritiek

BONN/EUSKIRCHEN - De 12-jarige scholier die vorige week in het West-Duitse Euskirchen door twee scholieren bijna werd doodgeslagen, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het slachtoffer, dat levensgevaarlijk gewond raakte, ligt nog steeds op de intensive care en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

De zaak heeft Duitsland geschokt. De politie beklemtoonde dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat leerkrachten of oudere scholieren dit hadden kunnen voorkomen. Wel wordt onderzocht of er bij het toezicht is gefaald.

Een andere twaalfjarige jongen heeft in Euskirchen aangifte gedaan van bedreiging met een mes. Het slachtoffer zou maandagavond in de buurt van het station met een mes zijn bedreigd door een jongen die hem afgelopen week ook op straat heeft geslagen. De dader heeft volgens de politie niets te maken met de mishandelingszaak op de school.

Lebensgefährlich verletzter Eric (12): Jetzt stehen weitere Mitschüler unter Verdacht. https://t.co/dvkRcFqhsF— BILD (@BILD) 27 september 2016