Nieuws/Buitenland
1271654
Buitenland

Explosie bij moskee in Dresden

DRESDEN - Bij een moskee en een internationaal congrescentrum in Dresden hebben zich maandagavond explosies voorgedaan. De ontploffingen werden veroorzaakt door springstof.

De politie in Dresden vertelde dinsdagochtend dat als door een wonder niemand gewond is geraakt. De hoogste baas van de politie in de Duitse stad zei een verband te leggen met de viering van de Dag van de Duitse Eenheid, op 3 oktober. Op die dag is het 26 jaar geleden dat de Duitse eenwording tot stand kwam.

Eerst was er een klap bij de moskee, 26 minuten later gevolgd door de explosie bij het andere pand. Op beide plekken vond de politie resten van explosieven. De autoriteiten hebben besloten de bewaking van moskeeën in de stad onmiddellijk te verscherpen. Er staan nu continu agenten voor de deur.

De materiële schade aan beide gebouwen viel mee.

Dresden ligt in de deelstaat Saksen. De minister van Binnenlandse Zaken van deelstaat sprak van een ,,laffe'' aanslag. Hij zei dat de rechercheurs alle opties openhouden. Volgens de politiechef is de verantwoordelijkheid nog niet opgeëist.