Nieuws
1271713
Nieuws

Toerisme

Hotel steeds populairder

Hotels zijn booming business. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in vergelijking met vorig jaar het aantal hotelovernachtingen in Nederland met 7,5% is gestegen.

In de eerste helft van 2016 sliepen aanzienlijk meer mensen in een Nederlands hotel in de eerste helft van het voorgaande jaar. In 2015 was er ook al een stijging. Er zijn iets meer buitenlandse dan binnenlandse gasten.

Amsterdam het populairst

De groei is het grootste in onze hoofdstad. Hier was de stijging maar liefst tien procent. Van het totaal aantal hotelovernachtingen vindt bijna een derde in Amsterdam plaats.

Provincie

De grootste stijger uit de lijst is Drenthe. Hier sliepen in de eerste helft van dit jaar een kwart meer mensen in een hotel dan in 2015. Het komt bij lange na nog niet in de buurt van de overnachtingen in de hoofdstad, maar het is een beginnetje. De toename van Amsterdamse overnachtingen dit jaar is al groter dan het totaal van Drenthe in die periode.

Duitsers houden van ons

We krijgen veruit het meest Duitsers te logeren in ons land. Onder deze groep was een stijging van 5%. Hoewel het aantal Chinezen dat in ons land overnachten vorig jaar nog groeide, nam dat dit jaar af. In het onderzoek zijn hotels, pensions en B&B’s meegenomen. Overnacht jij weleens in een hotel in eigen land? In welke stad of streek doe je dat het liefst? Laat het ons weten in de reacties.