Nieuws/Buitenland
1271726
Buitenland

Rechtse pers VS teleurgesteld in Trump

HEMPSTEAD - Ook conservatief Amerika is niet onder de indruk van het optreden van Donald Trump in het eerste verkiezingsdebat met Hillary Clinton. Rechtse Amerikaanse media en opiniemakers spreken van gemiste kansen voor de Republikeinse kandidaat, die het ook volgens de toonaangevende pers moest afleggen tegen Clinton.

Vooral het e-mailschandaal dat Clinton achtervolgt, had Trump beter moeten uitbuiten, vinden commentatoren van Fox News, de huiszender van de Republikeinen. De Daily Caller voegt daaraan de ophef over de liefdadigheidsstichting van de Clintons toe. Volgens de rechts-populistische website was dat verzuim niet alleen aan Trump te wijten, maar had ook de debatleider de kwesties kunnen aansnijden.

Ook het uiterst rechtse Breitbart News richtte zijn pijlen op debatleider Lester Holt. Die zou niet alleen voor Clinton ongemakkelijke onderwerpen hebben geschuwd, maar haar met zijn vragen ook tal van voorzetten hebben gegeven. De ontboezeming van Trump na afloop van het debat dat het een eerlijk steekspel was en Holt het naar behoren deed, was volgens Breitbart niet handig. ,,Daarom zit Trump dus niet in de spinruimte'', verwees het nieuwsblog naar de zogeheten 'spinners' die rond het debat de mening van de kijker proberen te sturen.

Breitbart klaagde dat de momenten dat Clinton in verlegenheid was, vooral in het eerste halfuur van het debat, zelfs minder aandacht kregen dan de loopneus die Trump plaagde. Het herhaaldelijke gesnuif van de Republikein werd op sociale media breed uitgemeten. Clinton-aanhangers vermaakten zich met verwijzingen naar Trumps opmerkingen over de vermeend gebrekkige gezondheid van Clinton.