Nieuws
1271736
Nieuws

Geer en Goor, Penoza en Floortje Dessing in de race

Wéér geen ring voor 'Heel Holland bakt'

Heel Holland Bakt grijpt wéér naast een Gouden Televizier-Ring. De tv-hit van Omroep MAX heeft niet genoeg stemmen gekregen. Penoza, Floortje naar het einde van de wereld en Geer en Goor maken wel kans op de felbegeerde prijs.

Lees ook: Geer en Goor in de gloria met nominatie

Het vierde seizoen van de bakshow wordt momenteel uitgezonden, en verbrak zondagavond het eigen record. Omroep MAX-baas Jan Slagter werd al onderscheiden met een lintje en was ook al Omroepman van het jaar: hij mist alleen nog die felbegeerde Gouden Televizier-Ring. De afgelopen jaren stak hij zijn teleurstelling over het mislopen van een nominatie niet onder stoelen of banken.

„Ik heb begrepen dat het stemmen iets eenvoudiger is geworden, maar het kan nog steeds alleen online. Ach, ik heb me er drie jaar druk over gemaakt. Dit jaar doe ik dat eens niet”, vertelde hij eerder in De Telegraaf.

De bakshow werd al vorig jaar door de stemmers in de eerste kwalificatieronde, in december, bij de populairste vijf programma’s gekozen. Na nog drie stemrondes en een ’wildcard’-ronde waren er 25 kanshebbers in de tussenstand.

Heel Holland Bakt werd vanaf het begin gepresenteerd door Martine Bijl, die tijdens de uitzendingen van seizoen 3 werd getroffen door een hersenbloeding. André van Duin is nu de ’tussenpaus’. Er werd bescheiden reclame gemaakt om te stemmen op de Televizier-Ring, door middel van tekst in beeld en in een blok met andere NPO-programma’s, waarbij overigens alleen de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven in beeld kwamen.

SynDroom won vorig jaar de ring ten koste van Expeditie Robinson en het slecht bekeken Streetlab. Daarna werden voor dit jaar de regels aangepast: een programma moet minimaal 500.000 kijkers trekken.

Johnny en Chantal

Johnny de Mol (RTL 4) gaat de strijd om de Zilveren Televizier-Ster Presentator dit jaar aan met Art Rooijakkers (AvroTros) en Humberto Tan (RTL 4). Tan was ook vorig jaar in de race, in 2014 won hij het beeldje. Art is dit jaar een van de presentatoren van het Gouden Televizier-Ring Gala.

Chantal Janzen (RTL 4) moet het bij de dames opnemen tegen Floortje Dessing (Vara) en Geraldine Kemper (BNN). Datzelfde trio was ook vorig jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice. Als Chantal in oktober weer wint, mag ze zich voor het derde jaar op rij de beste presentatrice noemen.

Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier maken tijdens het gala, op 13 oktober in de HMH, kans op de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur, Angela Schijf, Isa Hoes en Monic Hendrickx voor beste actrice. Die prijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Brugklas (AvroTros), Pauls puber kookshow (Vara) en Puberruil zapp (Kro-Ncrv) zijn genomineerd voor de Gouden Stuiver 2016.

Volg ons ook op Twitter