Nieuws
1271737
Nieuws

Eindelijk kans op Televizierring

Geer en Goor in de gloria

Gerard Joling en Gordon maken dit jaar kans op een Gouden Televizierring. Hun programma Geer & Goor zoeken een hobby neemt het op tegen Penoza en Floortje naar het einde van de wereld.

„Die nominatie vind ik heel belangrijk. We hebben veel geld opgehaald en uitstapjes verzorgd voor het ouderenfonds en daarmee voor de ouderen in Nederland. Die ring zou ik een waardering vinden, dat is een bevestiging dat het programma ergens toe heeft geleid en dat het inhoudelijk ergens over gaat”, vertelde Gordon eerder in De Telegraaf.

Het tv-duo liep in 2014 een nominatie mis: met Geer & Goor: effe geen cent te makken belandden ze toen nét buiten de top 3. Dit jaar vielen Dance, dance, dance en kijkcijferkanon Heel Holland Bakt net buiten de boot.

Sterren

Johnny de Mol (RTL 4) gaat de strijd om de Zilveren Televizier-Ster Presentator dit jaar aan met Art Rooijakkers (AvroTros) en Humberto Tan (RTL 4). Tan was ook vorig jaar in de race, in 2014 won hij het beeldje. Art is dit jaar een van de presentatoren van het Gouden Televizier-Ring Gala.

Chantal Janzen (RTL 4) moet het bij de dames opnemen tegen Floortje Dessing (Vara) en Geraldine Kemper (BNN). Datzelfde trio was ook vorig jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice. Als Chantal in oktober weer wint, mag ze zich voor het derde jaar op rij de beste presentatrice noemen.

Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier maken tijdens het gala, op 13 oktober in de HMH, kans op de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur, Angela Schijf, Isa Hoes en Monic Hendrickx voor beste actrice. Die prijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Brugklas (AvroTros), Pauls puber kookshow (Vara) en Puberruil zapp (Kro-Ncrv) zijn genomineerd voor de Gouden Stuiver 2016.

Volg ons ook op Twitter