Nieuws/Binnenland
1271740
Binnenland

Populaire Firewatch wordt verfilmd

De populaire game Firewatch, waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht, maakt de overstap naar de bioscoop. Onafhankelijke ontwikkelaar Campo Santo heeft daarvoor een overeenkomst getekend met productiebedrijf Good Universe (bekend van Oldboy en Neighbors).

De bedrijven gaan samen films en games maken en het eerste project wordt dus de verfilming van Firewatch. In de game kruipt de speler in de huid van Henry, een parkwachter in een Amerikaans natuurreservaat. Het enige contact dat hij heeft, is met Delilah, een andere parkwachter waarmee hij via een walkietalkie communiceert. Rich Sommer (Mad Men) en Cissy Jones (The Walking Dead) namen de stemmen voor hun rekening.

“Toen we Good Universe ontmoetten, waren we onder de indruk van hoe ze indrukwekkende verhalen herkennen, cultiveren en produceren. Het komt niet vaak voor dat je een andere groep tegenkomt die veel van dezelfde waarden delen. We kunnen niet wachten om te zien wat we samen kunnen bereiken,” aldus Sean Vanaman, oprichter van Campo Santo.