Nieuws/Buitenland
1271746
Buitenland

Voorzorgslanding om rokende tablet

MANCHESTER - Een vlucht van Detroit naar Amsterdam heeft zondag een ongeplande tussenlanding gemaakt in Manchester nadat een tablet van Samsung begon te roken.

Een official van vliegtuigmaatschappij Delta bevestigt tegenover het Amerikaanse ABC Newsdat de tablet begon te roken nadat hij klem was komen te zitten in een stoel. Passagiers zagen rook en roken een vreemde geur nadat de leuning van de stoel verplaatst werd.

Uit voorzorg werd de Boeing 767-432 in Manchester aan de grond gezet. Na twee uur kon de vlucht hervat worden, nadat de stoel was vervangen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA doet onderzoek naar het incident.

Samsung laat in een statement weten dat het erop lijkt dat externe factoren een rol speelden bij dit incident. Het gaat niet om de Samsung Galaxy Note 7 die teruggeroepen wordt omdat de batterij kan oververhitten. Die telefoon mag in vliegtuigen ook niet aangezet of opgeladen worden.

Samsung tablet 'thermal runaway' inflight. #Delta Airlines 767. Manchester. Sep 25. https://t.co/9Il2z1E8N1 #Samsung #aviation #airlines pic.twitter.com/OYE1Vuckt6— Pix From The Sticks (@ThePixiePress) September 26, 2016