Nieuws
1271753
Nieuws

'SEC moet hackaanval Yahoo onderzoeken'

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) moet onderzoek gaan doen naar de gang van zaken rond de grote hackaanval bij internetbedrijf Yahoo. Daartoe riep de Amerikaanse senator Mark Warren (Democraten) maandag op.

Vorige week werd bekend dat bij een cyberaanval bij Yahoo in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen. Warren wil nu dat de SEC gaat onderzoeken of Yahoo en topbestuurders wel aan alle verplichtingen hebben voldaan bij het informeren van het publiek en de aandeelhouders over de kraak. Ook moet worden onderzocht of Yahoo wel volledig eerlijk is geweest over de beveiliging van zijn systemen.

Volgens Warren wist topvrouw Marissa Mayer van Yahoo al sinds juli dat er een grote hack was geweest. Het publiek moet volgens de senator geïnformeerd worden over wat bestuurders van Yahoo wisten van de kraak en wanneer ze dat te weten kwamen.

Beleggers deden het aandeel Yahoo na bekendmaking van de hack in de uitverkoop door zorgen dat de kwestie gevolgen zal hebben op de overname van het bedrijf door Verizon. Verizon liet weten kort voor de formele bekendmaking van de aanval door Yahoo op de hoogte te zijn gebracht van de zaak.