Nieuws
1272034
Nieuws

'Google test fusie ChromeOS en Android’

MOUNTAIN VIEW - Tijdens het Google-event van 4 oktober wordt vooral nieuwe hardware verwacht, maar volgens 9to5Google zou het belangrijkste nieuws weleens op softwaregebied kunnen liggen. Google is volgens de site achter de schermen namelijk druk bezig met het testen van Andromeda, een besturingssysteem waarin Android en ChromeOS zijn versmolten.

Het bestaan van dat systeem is op zich geen verrassing en het is ook al eerder gesuggereerd, maar wat opvalt is dat er nu concrete aanwijzingen naar Andromeda zijn gevonden in de broncode van Android 7.0 Nougat. Ook is duidelijk geworden dat Google de Nexus 9 gebruikt als favoriet testsysteem. Dat juist de twee jaar oude HTC-tablet wordt gebruikt in plaats van een prototype van een nieuwe tablet, doet vermoeden dat Andromeda mogelijk ook beschikbaar komt voor oudere Nexus-, Chromebook- en Pixel-apparaten.

Waar Google precies heen wil met Andromeda en hoe het systeem vorm gaat krijgen, is vooralsnog totaal onduidelijk. Momenteel houdt Google het bij twee losse besturingssystemen: ChromeOS en Android.