Nieuws
1272035
Nieuws

Apple profiteert van problemen met Note 7

CUPERTINO - Apple profiteert van de problemen met de Galaxy Note 7 van concurrent Samsung. Omdat een hoop Notes terug zijn geroepen vanwege ontploffingsgevaar, kiezen veel consumenten voor de iPhone 7 Plus als alternatief. Althans, dat beweert analist Ming-Chi Huo van KGI Securities.

De vraag naar de iPhone 7 Plus is volgens Huo hoger dan verwacht, maar daarmee is nog niet gezegd dat Apple ook echt een voltreffer heeft geslagen met de onlangs gepresenteerde iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De 'gewone' iPhone 7 valt volgens de Chinese analist namelijk tegen. Voorganger iPhone 6s deed het beter en Huo verwacht ook niet dat de cijfers nog erg zullen aantrekken.

Wat volgens de Apple-kenner verder opvalt aan de eerste verkoopcijfers, is dat vooral de nieuwe Jet Black-kleurstelling het goed doet. Wereldwijd gaat zo'n 35 procent van alle iPhone 7-kopers voor een smartphone in Jet Black. In China ligt dat cijfer nog hoger, daar is bijna de helft van alle verkochte iPhones voorzien van de glanzend zwarte finish.