Nieuws/Binnenland
1272045
Binnenland

Hinder door 1000 militairen in oefening

ARNEMUIDEN - De 'veroveringen' van vliegveld Midden-Zeeland en haven De Piet in het Zeeuwse Arnemuiden vormen maandag het openingsoffensief van de militaire operatie Falcon Autumn 2016. Eenheden van de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando oefenen tussen 26 september en 7 oktober op Walcheren, rond de Brabantse vliegbasis Woensdrecht en op oefenterreinen rond Ermelo en 't Harde.

Aan de herfstoefening nemen circa duizend militairen deel, onder wie ook parachutisten van de Duitse 'Division Schnelle Kräfte' en eenheden van de Amerikaanse 82nd Airborne Division.

Volgens de Luchtmobiele Brigade is overlast voor het publiek en de omgeving niet uit te sluiten. Er zal tijdens de oefening op Walcheren, bij Woensdrecht en op de Veluwe meer militair verkeer op de weg zijn. Verder zijn er aanzienlijk meer vliegbewegingen en is het geluid van oefenmunitie hoorbaar. De omwonenden zijn daarover uitgebreid ingelicht, meldt de Luchtmobiele Brigade. Gedurende de oefening is het vliegveld Midden-Zeeland afgesloten voor het (recreatief) vliegverkeer.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop