Nieuws/Binnenland
1272288918
Binnenland

Man wordt betrapt op betalen met vals geld en blijkt nog 875 dagen in de cel te moeten

BREDA - De politie heeft donderdagochtend in alle vroegte na een korte achtervolging in Breda een 28-jarige man opgepakt die nog 875 dagen de cel in moet. De man viel door de mand omdat hij woensdagavond een bezorgmaaltijd met vals geld had betaald.

Vlak daarvoor had hij een andere bezorgmaaltijd ook al met vals geld proberen te betalen, maar de bezorger die het eten afleverde had direct door dat het geld niet deugde. Hij sprak de man hierop aan. De verdachte beloofde echt geld te gaan halen, maar liet zich daarop niet meer zien. Een tijd later bestelde de man opnieuw een maaltijd in een andere zaak. De besteller die deze maaltijd afleverde, kwam er pas na het afgeven van de bestelling achter dat hij met vals geld was betaald.

Beide horecazaken belden de politie, waarop agenten de man in een woning aan de Wederiktuin probeerden aan te houden. Maar hij ging er vandoor en liet zich ondanks het gebruik van pepperspray niet tegenhouden. Na een agent omver gelopen te hebben kon hij uiteindelijk een stuk verderop alsnog in de boeien geslagen worden.

Eenmaal op het bureau bleek de man nog meer op zijn kerfstok te hebben: een celtegoed van meer dan twee jaar en openstaande boetes van ruim 500 euro. De man zit vast.