Nieuws/Binnenland
1272297
Binnenland

Duizenden buurten vieren Burendag

(Archieffoto Burendag)

(Archieffoto Burendag)

UTRECHT - Meer dan 4600 buurten doen zaterdag mee aan Burendag, een evenement dat mensen dichter bij elkaar moet brengen. Buurtbewoners organiseren onder de vlag van Burendag activiteiten om elkaar beter te leren kennen of te helpen. Het is de elfde keer dat het evenement wordt georganiseerd. Vorig jaar deden naar schatting een miljoen mensen mee, maar tijdens die jubileumeditie deden 5000 buurten mee.

(Archieffoto Burendag)

(Archieffoto Burendag)

In heel Nederland vinden tal van activiteiten plaats. Buurtgenoten schuiven samen aan tafel of steken de handen uit de mouwen in de plaatselijke speeltuin. In Arnhem planten bewoners van de Rosendaalseweg samen kersenbomen, terwijl aan de Leeuwenlaan in Terneuzen de buren een natuurtuin gaan beplanten. Op veel plaatsen wordt simpelweg samen koffie gedronken. Burendag profiteert ook van het aanhoudende mooie weer, want op veel plekken gaat de barbecue aan.

,,We zien op Burendag vaak mooie dingen ontstaan in de buurt'', zegt Ronald van der Giessen, directeur van het Oranjefonds. Dat fonds is samen met koffiefabrikant Douwe Egberts verantwoordelijk voor de organisatie van Burendag. ,,Buurten wordt zo gezelliger, veiliger en warmer.''