Nieuws/Binnenland
1272641
Binnenland

Nederland neemt 108 vluchtelingen op

BRUSSEL - Nederland heeft de afgelopen maand 108 vluchtelingen opgenomen uit Griekenland en Italië. Daarmee komt het totaal op 674, blijkt uit een nieuw overzicht van de Europese Commissie. Nederland moet in totaal nog 5273 mensen laten overkomen uit beide ’frontlijnstaten’.

De EU-lidstaten legden zich vorig jaar de verplichting op in twee jaar tijd 160.000 asielzoekers uit beide landen te herplaatsen. Inmiddels zijn er vanuit Griekenland 4140 overgevlogen en vanuit Italië 1156, zei een commissiewoordvoerder donderdag.

Dinsdag vlogen 221 mensen vanuit Griekenland naar een ander EU-land, de grootste groep tot nu toe, en woensdag 57. De zogenoemde ’relocatie’ van onder anderen Syriërs en Eritreërs verloopt traag, maar volgens de Commissie neemt het tempo toe.

Duitsland stond een maand geleden nog op 62, maar dat zijn er inmiddels 215. Landen als Oostenrijk, Polen en Hongarije hebben nog altijd geen vluchtelingen overgenomen. Hongarije houdt op 2 oktober een referendum over het verplichte verdeelmechanisme.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop