Nieuws/Binnenland
1272920
Binnenland

Privéruzie aan basis scholierengevechten

DEN HAAG - Aan de grote vechtpartijen dinsdagmiddag in Den Haag tussen scholieren is afgelopen weekend een conflict in de privésfeer voorafgegaan. Dat escaleerde dinsdag op straat, meldden het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum (VCL) en het Maerlant-Lyceum. Leerlingen van deze middelbare scholen waren bij het geweld betrokken.

Groepen scholieren gingen meermalen met elkaar op de vuist. Het gebeurde op de Oostduinlaan en de Goetlijfstraat in de 'deftige' wijk Benoordenhout. Volgens de politie waren ze zo'n zestien, zeventien jaar oud.

De rectoren zeggen nu dat van spanningen tussen beide scholen geen sprake is. ,,Veel leerlingen van het Maerlant Lyceum en het VCL hebben wederzijdse vrienden en vriendinnen op beide scholen, kennen elkaar uit de buurt, van de hockey, het voetbal en de basisscholen.''

Bij de gevechten zijn geen gewonden gevallen er zijn ook geen arrestaties verricht. De politie houdt contact met de scholen en surveilleerde woensdag extra. Er zou iemand aangifte komen doen, maar dat is niet gebeurd.

Zowel op het Maerlant Lyceum als het VCL zijn leerlingen aangesproken. ,,Indien nodig nemen we snel passende maatregelen tegen betrokken leerlingen'', aldus beide schooldirecties, die het allemaal ,,uitermate vervelend'' vinden.

Zie ook: Haagse scholieren massaal op de vuist