Nieuws/Buitenland
1272925
Buitenland

Scholen Canada ontruimd om 'dreiging'

TORONTO - De bomdreiging die voor de Canadese politie woensdag reden was om alle scholen in de provincie Prince Edward Island te ontruimen, was loos alarm. De bom, waarvoor werd gewaarschuwd in een fax, is niet aangetroffen. De persoon die het dreigement uitte is volgens de politie nog niet geïdentificeerd, laat staan aangehouden.

Ook in de buurprovincie Nova Scotia werden enkele scholen en universiteiten geëvacueerd. In Halifax rukte de explosievenopruimingsdienst uit voor een verdacht pakketje op een middelbare school, maar het bleek om afval te gaan. Volgens de politie kwam ook minstens één Amerikaanse school in de dreigementen voor.

De politie gaf woensdag opdracht de ongeveer 19.000 leerlingen op Prince Edward Island in veiligheid te brengen. De Canadese omroep CBC zond beelden uit van een lange rij kinderen die met begeleiders door een straat trok.

Prince Edward Island, dat aan de kust van de Atlantische Oceaan ligt, is de kleinste provincie van Canada en telt ongeveer 146.000 inwoners.

Gridlock @UPEI right now. pic.twitter.com/J3oyhwzw9L— Susan Brown (@Suebrownpei) September 21, 2016