Nieuws
1272974
Nieuws

Broer Van Dijk is nieuwe huispianist Met het Mes op Tafel

Presentator Herman van der Zandt

Presentator Herman van der Zandt

Klaas van Dijk wordt de nieuwe huispianist van de Omroep MAX-kennisquiz Met het Mes op Tafel. Hij volgt daarmee zijn overleden broer Martin van Dijk op.

Presentator Herman van der Zandt

Presentator Herman van der Zandt

De aankondiging van Klaas van Dijk als nieuwe huispianist werd dinsdag gedaan in het programma Tijd voor Max. Klaas van Dijk is de broer van Martin van Dijk, de in juni overleden pianist die vanaf 1997 voor de muzikale omlijsting van de kennisquiz Met het Mes op Tafel zorgde.

Klaas van Dijk was dinsdag ook al te horen in Tijd voor Max. Hij begeleidde de Friese zanger Theun Plantinga die met een door Dick van den Heuvel geschreven tekst zijn visie op de Miljoenennota bezong. Het nummer is geschreven op de melodie Mooie Tijden van pianist en componist Martin van Dijk.

Na omzwervingen stapte Klaas van Dijk van zijn studie tandheelkunde over naar de wereld van theater. Hij maakte met Seth Gaaikema al twee musicals en werkte met broer Martin onder meer aan een duoprogramma voor het Vondelpark openluchtfestival. De laatste jaren werkte hij onder andere als vaste begeleider van Paul van Vliet.

Het nieuwe seizoen van Met het Mes op Tafel start op maandag 7 november. De kennisquiz is dan elke werkdag om 19.55 uur te zien bij MAX op NPO 2.