Nieuws
1272976
Nieuws

Radio 2 en 3FM grote puzzel na vertrek dj's

Timur Perlin (r) laat zijn radiomaatje Rámon Verkoeijen (l) achter op 3FM

Timur Perlin (r) laat zijn radiomaatje Rámon Verkoeijen (l) achter op 3FM

Met het vertrek van Timur Perlin en het nieuws dat Giel Beelen stopt met zijn ochtendshow op 3FM slaat de geruchtenmolen in Hilversum nu helemaal op hol.

Timur Perlin (r) laat zijn radiomaatje Rámon Verkoeijen (l) achter op 3FM

Timur Perlin (r) laat zijn radiomaatje Rámon Verkoeijen (l) achter op 3FM

Aan de programmering van 3FM wordt momenteel druk gesleuteld, maar ook bij Radio 2 dienen zich begin 2017 veranderingen aan. Al met al ontvouwt zich een haast onoverzichtelijke puzzel.

Gat

Het eerste gat valt in de ochtend op 3FM, maar dat wordt vermoedelijk gevuld door Domien Verschuuren. Dan zou er plek komen voor iemand anders tussen 18.00 en 21.00 uur op de jongerenzender van de NPO.

Radio 2

Paul Rabbering wordt genoemd als opvolger van Wouter van der Goes op Radio 2. Van der Goes zou mogelijk doorschuiven van 1600-18.00 uur naar 18.00-20.00 uur, nu nog de plek van Bert Haandrikman. Ingewijden houden er echter nog steeds rekening mee dat Ruud de Wild voor de late middag van Radio 2 wordt benaderd. Hij was eerder in beeld bij de zender, maar koos uiteindelijk voor een middagprogramma op BNR. Mocht Rabbering inderdaad helemaal overstappen (hij zit al in het weekend op Radio 2), komt er op 3FM op werkdagen ook ruimte tussen 14.00 en 16.00 uur.

Lunchshow

Rámon Verkoeijen zei eerder vandaag dat hij ook na het vertrek van Timur Perlin bij 3FM wil blijven. ,,We zijn aan het praten over een nieuw programma.” Onduidelijk is of dit ook weer een lunchshow wordt of dat Verkoeijen naar een andere plek gaat. Vraag is wie er dan van 12.00 tot 14.00 uur komt te zitten.

Frank van der Lende

Frank van der Lende, de opvolger van de naar Radio 538 vertrokken Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de middag op 3FM, zou volgens de laatste stand van zaken zijn programma tussen 16.00 en 18.00 uur behouden.

Frisse wind

Volgens een woordvoerster van de NPO wordt de komende tijd nog druk gesproken over de invulling van Radio 2 en 3FM. ,,Er waait een frisse wind door deze publieke radiozenders, we willen volop vernieuwen, maar het plaatje is nog niet rond.”