Nieuws/Binnenland
1273041
Binnenland

Hof begint met zaak Utrechtse serieverkrachter

De Utrechtse serieverkrachter Gerard T.

De Utrechtse serieverkrachter Gerard T.

ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem begint maandag in hoger beroep met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Gerard T., die bekend staat als de Utrechtse serieverkrachter. De Utrechter kreeg van de rechtbank in Utrecht een gevangenisstraf van 16 jaar voor vier ,,onvoorstelbaar brute'' verkrachtingen. T. vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en ging daarom in beroep tegen de veroordeling.

De Utrechtse serieverkrachter Gerard T.

De Utrechtse serieverkrachter Gerard T.

De verkrachtingen in 1995 en 2001 zorgden in Utrecht voor veel onrust. T. liep tegen de lamp toen de politie hem in 2014 arresteerde voor een fietsendiefstal. Toen bleek dat zijn DNA overeen kwam met DNA uit de verkrachtingszaken. Zijn advocaten hebben onder andere veel vragen over hoe de politie aan het DNA van de man is gekomen.

De advocaten van T. willen maandag nog de nodige vragen stellen. Er liggen ook nog onderzoeksvragen op een antwoord te wachten. Desondanks verwacht het hof volgens een woordvoerster wel dat de zaak maandag echt van start gaat. Mogelijk hoort de Utrechtse serieverkrachter maandag al welke straf het Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen hem eist.

Het is nog onduidelijk of T. maandag zelf in Arnhem is. Het OM staat erop dat hij komt. Zijn advocaten willen er niks over zeggen. Het hof besluit later deze week of de Utrechter verplicht wordt om te verschijnen.