Nieuws/Binnenland
1273066
Binnenland

Naar China voor mister-titel

Maikey wil mooiste zijn

Maikey ‘de babyface’ Evers maakt volgende maand kans op 10.000 dollar, als hij voor Nederland uitkomt tijdens een wereldwijde mannenschoonheidswedstrijd in China. ,,Het is een ondergesneeuwde professie, in vergelijking met missverkiezingen.”

Het ’mister-schap’ komt deelnemers niet aanwaaien. Maikey Evers (22) bleekt zijn tanden, epileert zijn wenkbrauwen, gebruikt poeder en is in de weer met verschillende gezichtscrèmes. Al met al is hij elke dag ongeveer drie uur bezig met z’n uiterlijk. ,,Best veel, als je het zo bij elkaar optelt. Maar het is nodig, je moet precies in het concept passen.”

Nederland kent vijf nationale misterverkiezingen. Wie wint, kan zich kwalificeren voor internationale wedstrijden. Evers, in het wereldje bekend vanwege zijn jonge gezicht, kwalificeerde zich voor zo’n internationale wedstrijd. Als hij de 70 andere landen verslaat tijdens de Manhunt-verkiezing in China, wint hij tienduizend dollar en een half jaar contract bij een Aziatisch modellenbureau. Via via hoort Maikey dat ze hem een grote kanshebber noemen.

Medekandidaten verstopten vorig jaar het t-shirt waarin hij in de finale zou verschijnen en hij werd tweede. Lees hier het hele verhaal.