Nieuws/Binnenland
1273093
Binnenland

Gesprek van de dag: woensdag 21 september

'Extra verkeersboetes om tekort op te vullen'

AMSTERDAM - Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil eerdere tekorten terugdringen door meer verkeersboetes binnen te halen. Er zijn digitale flitspalen neergezet en er worden extra agenten op de verkeershandhaving gezet. Verder: Het is een scheiding die nu al dé showbizzbreuk van 2016 wordt genoemd. Angelina Jolie en Brad Pitt gaan uit elkaar. Hier lees je alles om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • In het monumentale Groothandelsgebouw in Rotterdam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag brand gewoed. Het vuur was ontstaan op het dak van het gebouw naast het Centraal Station. Tuinmeubilair had daar door nog onbekende oorzaak vlam gevat. Rond 07.30 uur is het gebouw vrijgegeven. Lees meer.
 • In Mexico is het nichtje van de voorzitter van de Spaanse voetbalbond vermoord. Het lichaam van de 36-jarige Maria Villar Galaz werd vorige week donderdag in Toluca gevonden, twee dagen na haar ontvoering. Ze werd dinsdag pas geïdentificeerd, aldus de Spaanse minister José Manuel García-Margallo. Lees meer.
 • Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond rond 23.00 uur in Kerkrade geschoten op een auto. De verdachte wist te ontkomen. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

 • De automobilist moet bloeden voor de stakingen bij de politie. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil eerdere tekorten terugdringen die mede ontstonden door de stakingen en is daarom van plan meer verkeersboetes binnen te halen. Lees meer.
 • Een groot deel van de hogebloeddrukpatiënten krijgt niet de juiste behandeling. Artsen pakken de kwaal nu steeds op dezelfde manier aan: een bepaald soort medicijnen en het advies gezonder te leven. Die aanpak werkt niet in alle gevallen. Nieuw onderzoek toont aan dat er vele vormen van hoge bloeddruk zijn, die elk een andere aanpak vereisen. Lees meer.
 • Het is belangrijk dat Nederland haar kernwaarden behoudt en optreedt tegen mensen die die waarden willen schenden. De discussie moet niet gaan over het gebruik van formuleringen als 'tuig van de richel' en 'pleur op'. Dat zegt Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • Het is een scheiding die er wellicht aan zat te komen, maar desalniettemin nu al dé showbizzbreuk van 2016 is. Angelina Jolie (41) en Brad Pitt (52) gaan uit elkaar en het moddergooien is nu al begonnen... Lees meer.
 • Brad Pitt zou woest zijn op Angelina Jolie vanwege de manier waarop de actrice met de scheiding van het stel omgaat. Dat meldt Perez Hilton op basis van ingewijden. Lees meer.
 • Radiopresentator Timur Perlin vertrekt bij 3FM, zo melden goed ingevoerde bronnen. Perlin presenteert nu samen met Rámon Verkoeijen elke werkdag het lunchprogramma Superradio van 12.00 tot 14.00 uur. Timur Perlin zou helemaal willen stoppen met radiomaken, aldus ingewijden. Lees meer.

Wat kun je vandaag volgen?

 

 • De 36e editie van het Nederlands Film Festival begint vanavond met de wereldpremière van de film De Held, de verfilming van de literaire thriller van Jessica Durlacher. Tijdens het tien dagen durende evenement in Utrecht staan maar liefst 92 premières op het programma. Lees meer.
 • De Tweede Kamer buigt zich vandaag en morgen vanaf 10.30 uur over de plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. De tegenstanders van het kabinet Rutte krijgen volop de gelegenheid de regeringsplannen voor 2017 te fileren. Volg het live op onze site.
 • De 42-jarige Danny D. moet zich vandaag voor de rechtbank in Dordrecht verantwoorden voor het plegen van ontucht en het weglokken van de destijds dertienjarige Lisa Tuk. Het meisje verdween vorig jaar zomer van een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef. Lees meer.
 • De sporters die op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro medailles hebben gewonnen, worden vandaag door koning Willem-Alexander en prinses Margriet op Paleis Noordeinde in Den Haag ontvangen. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

 

 • Ergens, op het Frederik Hendrikplantsoen in Amsterdam, parkeert al maandenlang iemand een auto verkeerd. De parkeerbonnen komen echter terecht bij de 71-jarige Rita Wolfs in Den Oever. Ondertussen zou ze meer dan duizend euro moeten betalen. „Dat is toch te gek voor woorden”, vindt ze. Lees meer.
 • In tegenspraak met de naam is de 50PlusBeurs vooral het domein van 65-plussers. Kleefpasta en steunkousen, denkt de leek dan. Dat soort items is er óók te vinden. Maar voor de senioren van nu gaat het vooral om mobiliteit: overwinteren, kamperen en e-biken. „Een scootmobiel komt wel als ik oud ben.” Lees meer.