Nieuws/Binnenland
1273151
Binnenland

120 tips na beelden van vechtpartij op Wallen

HILVERSUM - In de zaak over de vechtpartij op de Wallen begin september, waarbij een 32-jarige man uit Voorthuizen uiteindelijk het leven liet, zijn inmiddels tegen de 120 tips binnengekomen. Dat gebeurde naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week dinsdag. Daar werden bewegende beelden getoond van de vechtpartij.

Een woordvoerster van de politie in Amsterdam sprak dinsdagavond in de uitzending van enkele waardevolle tips van getuigen. Uit de beelden vorige bleek dat de vriendengroep van de Voorthuizenaar een andere rol speelde dan eerder werd aangenomen. Zijn vriendengroep nam actief deel aan de betreffende vechtpartij, meldde de politiewoordvoerster vorige week.

Tot vorige week werd aangenomen dat het slachtoffer met zijn vrienden een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal wilde sussen. Daarop zouden drie mannen met een volgens de politie Oost-Europees uiterlijk, zich tegen hen hebben gekeerd. Het gaat vermoedelijk om Roemenen, meldde de politiewoordvoerster dinsdag.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo