Nieuws/Buitenland
1273172
Buitenland

Trump gebruikte liefdadigheidsgeld voor rechtszaken

WASHINGTON - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gebruikte ruim een kwart miljoen dollar vanuit zijn eigen liefdadigheidskas om rechtszaken te betalen waar hij in verwikkeld zat. Dat meldt Washington Post.

Het Amerikaanse medium baseert zich op gesprekken met betrokkenen en inzages in stukken. Hiermee kan Trump een wet hebben geschonden waarin eigenaren van goede doelen wordt verboden om het geld te gebruiken voor privé-doeleinden.

In één van de gevallen, bij een geschil over de grootte van een vlaggenmast van de Trump Mar-a-Lago Club, werd de Republikeinse presidentskandidaat geconfronteerd met $ 120.000 aan onbetaalde boetes van de stad Palm Beach, Florida.

In een schikking kwam Palm Beach met Trump overeen om af te zien van die boetes, als de Trump-club een donatie van 100.000 dollar zou doen aan een goed doel voor veteranen. In plaats daarvan, heeft Trump een cheque gestuurd van de Donald J. Trump Foundation, een liefdadigheidsinstelling bijna volledig gefinancierd is met geld van andere mensen.