Nieuws
1273210
Nieuws

Mega budget van 260 miljoen voor Jurassic World 2

Jurassic World had een prijskaartje van maar liefst 150 miljoen. Voor het vervolg van de kaskraker hebben de makers een mega bedrag van 260 miljoen dollar vrijgemaakt.

Dat onthulde regisseur J.A. Bayona onlangs tijdens de promotie van zijn film A Monster Calls. Daarnaast liet de regisseur bekend van The Orphanage en The Impossible, weten dat hij en Colin Trevorrow, regisseur van Jurassic World nauw met elkaar samenwerken aan het script. De betrokkenheid van Steven Spielberg en Frank Marshall heeft Bayona naar eigen zeggen over de streep gehaald om de regie op zich te nemen.

Jurassic World (2015) bracht wereldwijd ruim 1,67 miljard dollar in het laatje. Universal Studios dringt met het budget van 260 miljoen in de top vijf van meest duurste films aller tijden. Met op nummer één Disney’s Pirates of the Caribbean: In Stranger Tides dat 378,5 miljoen dollar koste om te maken.

In Jurassic World 2 die in de zomer van 2018 moet uitkomen, keren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terug als hoofdrolspelers.