Nieuws/Binnenland
1273225
Binnenland

Aangifte voetbalclub tegen scheidsrechter

DEN HAAG - De Haagse voetbalclub HMC heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de scheidsrechter die zondag een uitwedstrijd van HMC floot. Dat zei bestuurslid Mammar El Jabli. De 37-jarige arbiter zou zich volgens het bestuur van HMC (Haagse Multiculturele Club) schuldig hebben gemaakt aan discriminatie en de profeet Mohammed hebben beledigd.

De aangifte is opvallend omdat de scheidsrechter zelf na de wedstrijd tegen Graaf Willem II-VAC werd mishandeld. De man had een rode kaart uitgedeeld aan een speler van HMC die hem zou hebben uitgescholden. Na afloop van de wedstrijd beklaagde de speler zich bij de arbiter. Die zou volgens Omroep West hebben gereageerd met de woorden ,,Dan zal het wel jullie profeet geweest zijn die naar me schold".

De woordenwisseling mondde uit in mishandeling van de scheidsrechter. De politie hield hiervoor twee mannen van 18 en 29 jaar uit Den Haag aan.

HMC is eerder in opspraak geweest. In maart 2013 werden alle elftallen uit de competitie gehaald nadat de club betrokken was geweest bij een massale vechtpartij.