Nieuws/Buitenland
1273248
Buitenland

Massale vechtpartij scholieren in Londen

BEXLEY - Bij een massale vechtpartij tussen naar schatting bijna honderd scholieren zijn in het oosten van Londen twee gewonden gevallen en zeven arrestaties verricht. Britse media meldden dinsdag dat de tieners, onder wie velen in schooluniform, elkaar maandagavond met blokken beton, stokken en messen te lijf gingen. De politie zette speciale eenheden, honden en helikopters in om aan de knokpartij in de wijk Bexley een einde te maken.

De vechtende jongeren zouden in de leeftijd van twaalf tot negentien jaar oud zijn. Het is volgens ooggetuigen een wonder dat er geen doden zijn gevallen. Volgens de exploitant van een pub naast 'het slagveld', Sharon McHattie, leek de vechtpartij een van te voren afgesproken confrontatie. Ze meent dat bendes van verschillende etnische groeperingen achter de gewelddaden zitten. Het is niet bekend waarom de groepen elkaar aanvielen.

Up to 100 schoolchildren armed with 'bats and knives' involved in mass brawl in Bexley, London https://t.co/JQQTl7DqAl— Blythe _Bougie (@Blythe_Bougie) September 20, 2016