Nieuws
1273271
Nieuws

Alles uit de kast voor beveiliging Prinsjesdag

Trucks beschermen centrum Den Haag

DEN HAAG - De beveiliging op Prinsjesdag is opgeschroefd. Zo staan er op verschillende locaties in Den Haag zware trucks dwars op straat geparkeerd als extra veiligheidsmaatregel. Ook liggen er zandzakken achter betonnen bloembakken. De maatregelen lijken te zijn genomen om een terroristische aanslag zoals in Nice op 14 juli te voorkomen. Toen reed een man in een zware vrachtwagen tientallen mensen dood.

Vorig jaar werden de straten alleen afgesloten met kleine bloembakken, meldt onze verslaggever Alexander Bakker. De vuilniswagens werden eerder ingezet bij de beveiliging van het Zomercarnaval in Rotterdam.

Er zijn veel zwaarbewapende agenten op de been in het centrum van Den Haag. Bezoekers worden opgeroepen hun tassen thuis te laten. Nemen ze die toch mee, dan worden ze gecontroleerd.

De zogeheten kippers, vrachtwagens voor het vervoer van bijvoorbeeld zand, zijn van de Haagse firma Knijnenburg. Straten worden dit jaar afgesloten met plantenbakken en zandzakken. Vorig jaar alleen kleine bloembakken #Prinsjesdag pic.twitter.com/TmZBI6VVwY— Alexander Bakker (@alexanderbakker) September 20, 2016