Nieuws/Buitenland
1273285
Buitenland

Kat reist in container van VS naar België

Werner Peeters en ’Lola’

Werner Peeters en ’Lola’

ANTWERPEN - Poes Lola keek vast vreemd op toen ze vanuit de Amerikaanse stad Baltimore ineens in de Belgische stad Antwerpen weer haar ogen kon openen en haar benen kon strekken. Ze maakte de bootreis van 6.500 kilometer over de grote plas als verstekeling van een container.

Werner Peeters en ’Lola’

Werner Peeters en ’Lola’

Transportbedrijf Gosselin Group in Deurne deed de wonderbaarlijke vondst. Medewerker Werner Peeters was bezig een container te lossen toen hij ineens een kat zag hangen, tussen een kist en een vorklift. Lola, zoals het diertje door medewerkers van het bedrijf werd genoemd, overleefde de trip. Ze zou zo’n vier weken lang in het donker hebben geleefd zonder eten of drinken.

Op een foto op internet lijkt het erop dat de kat doodgaat, toch is dat in werkelijkheid niet zo. „Ze leeft nog, maar ze is heel mager. We zijn blij dat ze nog leeft”, aldus de woordvoerder van Gosselin Group tegen De Telegraaf. Medewerkers van het bedrijf ontfermden zich meteen over het dier. Door haar slechte conditie was Lola „makkelijk te pakken”. Het personeel gaf de poes „snel eten en drinken”. Er werd daarop volgend ook een mini-crowdfunding gehouden voor medische hulp voor Lola.

Het is overigens moeilijk om vast te stellen of het dier écht uit Baltimore komt, maar „het was de eerste keer dat de kist is opengemaakt” nadat de reis vanuit de VS werd ingezet. Dat zegt de woordvoerder van het Belgische transportbedrijf. Mede door haar slechte gezondheid is de lange reis van het dier erg aannemelijk.

Voorlopig blijft het dier bij haar redder Werner Peeters. Er is nog geen melding gemaakt van vermissing van de poes. Via klanten van Gosselin Group wordt er wel gezocht naar de echte eigenaren van Lola.

Kat overleeft reis van 6.500 kilometer in container naar Antwerpen https://t.co/WX09wQbecl pic.twitter.com/stsRHlulpQ— Vlaamse Media Trends (@TrendolizerVL) September 20, 2016