Nieuws/Binnenland
1273290
Binnenland

Man die inreed op pompstation langer vast

DEN HAAG - Het voorarrest van de automobilist uit Almere (33) die opzettelijk met hoge snelheid inreed op tankstation De Andel op de A12 bij Gouda, is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag besloten.

De man zit vast op verdenking van brandstichting en poging tot doodslag. De aanrijding die de Almeerder veroorzaakte, leidde tot een enorme brand die het tankstation verwoestte. Behalve hijzelf raakte overigens niemand gewond.

De verdachte verklaarde volgens de politie dat hij opzettelijk op het tankstation was ingereden met de bedoeling zelfmoord te plegen. Toen hij met hoge snelheid het terrein van het tankstation opreed, kantelde zijn auto. Het voertuig botste op een pomp die direct vlam vatte.

Een getuige trok de bewusteloos geraakte bestuurder uit het voertuig. De medewerker van het tankstation drukte direct de noodknop in waardoor alle brandstofleidingen werden afgesloten. De brand verspreidde zich snel over alle pompen waardoor in korte tijd het gehele platform in brand stond.