Nieuws
1273348
Nieuws

Google Trips helpt met plannen reis

MOUNTAIN VIEW - Google wil nu ook het plannen van een reisje makkelijker maken. De zoekreus introduceerde maandag de gratis app Google Trips die dat mogelijk maakt.

De app, die voor Android en iOS beschikbaar is gekomen, laat gebruikers hun reis van a tot z plannen. Bezienswaardigheden die bezocht moeten worden of dat niet te missen restaurantje of winkeltje kunnen allemaal in trips worden opgeslagen. Uit die informatie kunnen dan dagplannen worden samengesteld. Om het echt makkelijk te maken, trekt Trips ook alle belangrijke informatie uit je Gmail-account, zoals vliegtickets, reserveringen van huurauto's en hotelboekingen.

Als je naar een van de 200 populairste vakantiesteden ter wereld gaat, hoef je nog minder zelf te doen. Trips geeft dan veelbezochte locaties weer die je direct kunt inplannen. Ook als je een bezienswaardigheid wilt bezoeken en wilt weten of er nog meer in de buurt te zien is, kan Trips helpen.

Google laat de opgeslagen informatie ook zonder internettoegang gebruiken. Alle informatie over een reisje kan met een druk op de knop worden gedownload.